Appelmoes

Appelmoes

Wat een simpel gerecht zou je zeggen, en dat is ook zo. Maar tegenwoordig koopt iedereen appelmoes in een potje en wordt er nog niet over nagedacht dat je deze ook zelf kunt maken. Daarom toch dit recept toegevoegd, als geheugensteuntje dat je dit ook zelf kunt maken. Niks zo lekker als warme zelfgemaakte appelmoes met een beetje kaneel. Een beetje grof van structuur ,zuur en zoet tegelijk. Heel makkelijk en handig voor de verwerking van een paar verrimpelde appels.

Ingrediënten


Enkele appels die er niet lekker meer uit zien en ook niet lekker meer zijn om uit de hand te eten
1 eetlepel suiker
1 eetlepel water
kaneelpoeder

Bereiding

De appels schillen en in 4 delen snijden
Opzetten met 1 eetlepel water
Laten koken en af en toe roeren totdat ze gaar zijn (ongeveer 15 min)
Overdoen in een schaal Suiker toevoegen en roeren
Kaneel erover strooien

Warm opdienen heerlijk!

Lekker bij jachtschotel


16 maart 2025