Apple crumble
Altijd heb ik wel appel, boter, suiker en bloem in huis. Dus op zondagmiddagen als ik onverwachts bezoek krijg, kan ik altijd apple crumble maken. Zo lekker, vooral op gure koude dagen en ook heel makkelijk en snel gemaakt.
Dit recept is voor 3-4 persoenen

Ingrediënten
Een ovenschaaltje invetten of per persoon een klein schaaltje (dat doe ik altijd)
1 appel per persoon bijvoorbeeld Elstar
100 g bloem
60 g koude boter
60 g suiker
1-2 theelepels kaneel (op het heilige oog)
1 eetlepel suiker voor over de appels
Bereiding
- De appels schillen en in stukjes snijden
- Mengen met suiker en kaneel en suiker
- In de ovenschaal leggen of verdelen over meer ovenschaaltjes
- Oven voorverwarmen op 175 graden
- Bloem en boter bij elkaar voegen
- De boter met 2 messen fijnsnijden
- Vervolgens met de vingers fijn wrijven tot het deeg kruimelig is.
- Suiker toevoegen en mengen
- Het deeg over de appel verspreiden
- Bakken in een voorverwarmde oven op 175 graden bakken, ongeveer 20 min
Heerlijk met een kopje thee
21 oktober 2024