Banketbakkersroom
Deze banketbakkersroom gebruik ik onderop de bodem van een taart als vulling onder het fruit wat er gebruikt wordt. In dit geval heb ik kleine taartjes gevuld met banketbakkersroom en daarop gepocheerde peer met amandelschaafsel gelegd. Als je minder bindmiddel gebruikt (custard) dan kun je dit recept ook gebruiken om er een vanillesaus van te maken. Erg lekker bij appeltaart.

Ingrediënten:
150 ml volle melk
100 ml slagroom
1 vanillestokje
Evt eidooier
Custardpoeder 10- 20 g
Suiker 1 lepel of meer (proeven)
Bereidingswijze
- De melk en de slagroom bij elkaar in een pannetje gieten
- Het vanillestokje met een mesje openmaken in de lengte en het merg eruit schrapen en bij de melk doen. ook het stokje erbij voegen
- 15 minuten tegen de kook laten trekken
- Vervolgens het stokje verwijderen.
- Suiker toevoegen
- Custardpoeder in een schaaltje mengen met een beetje melk en losroeren
- Een deel bij de melk doen en even aan de kook brengen
- Zelf beoordelen of het dik genoeg is (bedenk dat het nadikt tijdens het afkoelen)
- Evt nog wat bijbinden op dezelfde manier
- Wanneer je eidooier gebruik, deze losroeren met mek en ook toevoegen.
- Het pannetje van het vuur halen, want dan mag de saus niet meer koken
- Af laten koelen afgedekt met plastic folie, anders komt er een vel op.
- Gebruiken zoals je zelf wilt, als saus of als dikke banketbakkersroom.
Dit is onderdeel van de petit gateau met gepocheerde peer, maar is ook heel lekker met appeltaart of apple crumble en of vanilleijs
30 juli 2025