Bonbons van dulce de leche
Heerlijke bonbons van dulce de leche, gecombineerd met chocolade
Lekkerder kan niet volgens mij!
Ingrediënten
Restje dulce de leche of een hele pot dat kan natuurlijk ook!
Een reep melkchocolade en een reep puur chocolade
Enkele korreltjes grof zout
Een vormpje voor de bonbon. Ik had toevallig een siliconenvormpje
(Als je dat niet hebt, kun je balletjes draaien van de dulce de leche en deze door de gesmolten chocolade rollen)

Bereiding
- De chocolade laten smelten
Dit kan au bain marie maar een veel makkelijkere manier is in de oven; oven op lage stand zetten 60-80 graden, de chocolade 10 minuten in een ovenschaaltje in de oven zetten. - De karamel mengen met een paar korreltjes zout
- Gesmolten chocolade in het vormpje doen
- Met 2 theelepeltjes een balletje maken van de karamel en in het vormpje drukken
- Gesmolten chocolade erover scheppen
- Met een mes gladstrijken
- Of de karamelballetjes draaien en door de gesmolten chocolade rollen
- In de koelkast een uur op laten stijven of langer
- het resultaat bonbons van dulce de leche met chcolade
Klaar
Geniet ervan!
17 augustus 2024
