Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart, een friszure taart die makkelijk te maken is en waarvoor je geen oven nodig hebt. Natuurlijk kun je in plaats van citroen ook ander fruit voor gebruiken. Bijvoorbeeld sinaasappel, of passievrucht. Ik heb deze gemaakt met de lemoncurd uit een eerder recept. In dit geval eenpersoons taartjes, gemaakt met uitsteek vormpjes, maar je kunt met dit recept ook een hele taart maken in een springvorm. Voor 5 kleine eenpersoons kwarkcitroentaartjes. heb ik het halve recept gebruikt.

Ingredienten

150 g Bastogne koeken
50 g gesmolten boter
8 blaadjes gelatine
500 ml kwark
2 citroenen het sap en de rasp + 1 voor garnering
150 gr witte basterdsuiker
250 ml slagroom

Bereidingswijze

  • De Bastogne koeken fijnmalen in de keukenmachine
  • De boter smelten en toevoegen en mengen
  • De bodem van de vorm bekleden met bakpapier (op maat knippen)
  • Het kruim van de koekjes verdelen over de bodem,  goed aandrukken met de bolle kant van een lepel
  • Week de blaadjes gelatine in een schaal met ruim water
  • Rol de citroenen even en rasp de schil
  • Pers de citroenen uit
  • Mix de kwark met de suiker
  • Verhit het citroensap met de rasp in een pannetje
  • Knijp de gelatine uit en los deze op in de verhitte vloeistof (hoeft niet te koken)
  • Klop ondertussen de slagroom
  • Voeg het citroensapmengel met de gelatine toe aan de kwark en meng
  • Als dit een beetje begint te binden dan de geklopte slagroom toevoegen. Dat is vrij snel
  • Schep dit mengsel bovenop de koekjes bodem
  • Laat even opstijven in de koelkast ongeveer 30 min
  • Schep dan de lemoncurd over de taart en verdeel deze
  • Bewaar in de koelkast totdat je hem gebruikt
  • De rand van de taart halen en opdienen op een mooie schaal
  • Alleen nog garneren met een schijfje citroen en misschien een blaadje munt

Heerlijk! Zeker wel 10-12 stukken

18 mei 2025