Gemarineerde geroosterde druiven

Een verrassend en smaakvol bijgerecht dat het ook perfect doet als borrelhapje, voorgerecht of amuse. De druiven marineren een nacht lang, waardoor ze boordevol smaak zitten. Daarna worden ze kort geroosterd en geserveerd met zachte mozzarella – een simpele, maar verfijnde combinatie die je gasten zal verrassen.

Tip om op te dienen:

Maak een puntzak van gekleurd papier door een driehoek te knippen, deze op te rollen tot een puntzak en dan vastnieten of vastplakken. Hang de puntzak aan een champagne flûte met een wasknijpertje.

Ingrediënten: voor 10 personen

sateprikkers of andere prikkers
Blauwe druiven zonder pit
Mozzarella kleine bolletjes  2 zakjes of bakjes (20 stuks)

Voor de marinade:

2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamzaadjes
1 theelepel gedroogde basilicum
zout

Voor de dressing

1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel honing
Enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze

  • Maak een marinade van de olijfolie, sesamzaadjes basilicum en zout
  • Schep de druiven zonder steeltjes door de marinade
  • Laat minimaal 1 uur marineren
  • Laat de mozzarella uitlekken
  • Prik na het marineren de druiven aan de prikkers (ongeveer 5 per prikker)
  • Bak de spiesjes kort op een hoog vuur en draai ze geregeld
  • Haal ze van het vuur en voeg aan elk spiesje 1 bolletje mozzarella
  • Voor opdienen: warm de spiesjes kort op in een voorverwarmde oven (enkele minuten)
  • Hang de prikkers in de puntzak aan het fluteglas

Wijntip: Gebruik hierbij een frisse witte wijn of een mousserende wijn brut zoals een cremant d ‘alsace of cremant de bourgogne .

30 juli 2025