Gepocheerde peer
Met deze gepocheerde peer kun je alle kanten op. Serveer ‘m als feestelijk bijgerecht of gebruik ‘m als topping, als onderdeel van poires belle Helene of op een taart met een romige laag banketbakkersroom eronder! De recepten voor de taartbodem en de banketbakkersroom vind je apart op de site. Mix en match zoals jij wilt – er zijn eindeloos veel lekkere combinaties mogelijk!

Ingrediënten
500 ml water
½ vanillestokje
1 onbespoten citroen
175 g suiker
1 kaneelstokje of een halve theelepel kaneelpoeder
1 steranijs
6 peren bijvoorbeeld conferance
2 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels abrikozenjam
Bereidingswijze
- Snijdt het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit
- Was de citroen en schil de citroen zo dun mogelijk
- Pers de citroen uit
- Breng het water met de suiker aan de kook brengen
- Voeg de Kaneel, steranijs, vanillemerg en stokje en citroenschillen en sap toe
- Haal de pan van het vuur en laat afgedekt trekken gedurende 30 minuten
- Schil ondertussen de peren doe ze doormidden en haal het klokhuis eruit
- Breng de stroop opnieuw aan de kook en voeg de perenhelften toe
- Zorg dat ze helemaal onder staan
- Laat de peren 5 minuten zachtjes koken
- Haal van het fornuis en laat ze dan afkoelen in de siroop
- Ondertussen kun je het amandelschaafsel licht roosteren in een droge koekenpan (Erbij blijven want ze verbranden heel snel)
- Na afkoelen kun je de peren waaiervormig snijden in schijfjes en op de taart leggen
- Strooi het amandelschaafsel erover
- Verwarm de abrikozenjam en smeer de taart of taartjes in met de jam
Het recept voor bodem van de taartjes staat bij petit gateau. Het recept voor de vulling van de taartjes staat bij banketbakkersroom
Lekker met een zoete wijn bijvoorbeeld Vin Doux Naturel
30 juli 2025