Karamel met noten
Twee keer per jaar heb ik zo’n zin in iets zoets. Je kent het wel, het houd je bezig, je zit op de bank of achter computer en je kunt alleen maar denken- mmm ik heb zin in iets. Probleem, probleem, want ik heb bijna nooit iets in huis. De oplossing is Karamel met noten.
In 10 minuten het je het gemaakt, en de ingrediënten heb je eigenlijk altijd in huis. Wel even oppassen want Karamel is heel erg heet.

Ingrediënten
4 eetlepels suiker (of meer als je een voorraad wil maken)
Een marmeren plaat, of een stuk stenen aanrecht, of siliconen muffinvormpjes of een groter siliconen vorm, wat je maar in huis hebt.
Een handje noten
Een klein beetje boter om in te vetten
Bereiding:
- De suiker in een pannetje doen met dikke bodem
- Op het fornuis zetten en warm laten worden
- De suiker gaat nu langzaam smelten
- Bij je pannetje blijven
- Ondertussen kun je de marmeren plaat klaarzetten en een stukje ervan invetten met boter , datzelfde geldt voor een stenen aanrechtblad, siliconen hoef je niet in te vetten
- Het pannetje schudden, niet roeren want dan blijft alles aan de lepel zitten
- Als de suiker helemaal gesmolten is de noten erbij doen
- Nog even schudden
- Over de plaat uitgieten en af laten koelen
- Met een pannenkoekmes of iets vergelijkbaars losmaken en in stukken breken
- Luchtdicht bewaren want het trekt trekt vocht aan.
Mmm heerlijk!