Kippensoep met een twist

Deze kippensoep met een twist is heel aromatisch van smaak en wordt afgemaakt met een scheutje fino sherry of manzanilla. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten en kost niet veel tijd.

Ingrediënten

Voor de bouillon:
Kipdrumstick, of kippendij of kippenvleugeltjes
Water 1- 1,5 liter
Zout en peper
Laurierblad en tijm
Een stuk ui en stuk wortel of winterwortel

Voor de vulling:
Stuk prei van 20 cm
Een handje vermicelli of mihoen
1 ei
1-2 Kippenbouillontabletten
Flinke scheut sherry (naar smaak)

Bereidingswijze

• Voeg voor de Bouillon alle ingrediënten bij elkaar, water, kip, kruiden en groenten
• Trek hiervan bouillon gedurende 1 uur (niet koken maar tegen de kook aan)
• Zeef de bouillon of schep de stukken groenten en de kruiden met de schuimspaan eruit
• Snij de prei in hele fijne ringetjes
• Klop het ei los
• Bak hiervan een of, afhankelijk van de grootte van de pan, 2 flinterdunne omeletjes
• Laat de omelet op een plank glijden en vervolgens rol je ze ze op zoals een pannenkoek
• Snij hiervan ook hele dunne ringetjes
• Voeg de prei en de vermicelli of mihoen toe aan de soep
• Laat even koken
• Voeg dan de omelet toe
• En voeg als allerlaatst een flinke scheut sherry

Dat is nu wat ik bedoel met kippensoep met een twist

Eet smakelijk
Lekker met een glaasje sherry!

9 februari 2025