Kruidkoek
Deze kruidkoek is een oud recept van mijn moeder en doet het altijd goed. Ik maak het als ik op vakantie ga, als ik een lange wandeling ga maken, voor onderweg, om te trakteren, maar ook gewoon voor thuis. Hij is gevaarlijk lekker, het liefst zou ik elke dag 2 stukken hebben. Dus wanneer ik deze bak ,zorg ik dat er een gelegenheid is dat ik hem uit kan delen. Wel zo verstandig.
Altijd een succes!
Ingrediënten
375 g bloem of volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
Of zelfrijzend bakmeel (ipv bloem en bakpoeder)
375 g bruine suiker donker en licht gemengd of alleen donker
125 g margarine
1 kopje (125 ml) melk
1 ei
1 eetlepel koekkruiden of speculaaskruiden (een mengsel van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel)
Rozijnen gedroogde abrikozen, gedroogde puimen met evt noten gemengd ongeveer 150 -200 gram (op het heilige oog.)

Bereidingswijze
- Cakevorm invetten,
- Oven voorverwarmen, 175
- Meel, suiker bakpoeder kruiden mengen
- De melk verwarmen en daarin de boter in smelten, even laten afkoelen
- Losgeklopt ei erdoor.
- Dit toevoegen aan het meelmengsel en goed roeren.
- De rozijnen en/of de zuidvruchten en evt de noten toevoegen en mengen
- In de cakevorm doen
- Ongeveer 50 minuten in de oven 175 graden
- Om te checken of de kruidkoek gaar is een saté prikker erin steken en kijken of deze schoon er uitkomt. Zo niet dan nog even laten staan
- Oven uitzetten en de kruidkoek nog kwartiertje laten staan
- De zijkanten losmaken en storten en af laten koelen
Zeker een week houdbaar, wordt alleen maar lekkerder.