Melanzane a la Parmigiano
Melanzane a la parmigiano is een Italiaans gerecht met aubergine, mozzarella en Parmezaanse kaas waarbij ik de basisisaus al pomodoro heb gebruikt.
De aubergine hoef je niet eerst te bestrooien met zout. De aubergines worden zodanig gekweekt dat ze niet meer bitter zijn. Dat is wel zo makkelijk en scheelt veel werk.
Lekker met een salade en een Italiaanse rode wijn.
Ingrediënten
Ovenschaal
2 aubergines
2-4 bolletjes mozzarella
50 g Parmezaanse kaas geraspt
Tomaten basissaus al pomodoro ongeveer 500 ml, zie hiervoor het recept
Basilicum voor de garnering

Bereidingswijze
- Snij de aubergine in plakken of in lange repen
- Bestrooi met olijfolie en rooster in de oven of in een grillpan
- Snij de mozzarella in plakjes
- Rasp de Parmezaanse kaas
- Vul de ovenschaal laag om laag: eerst wat saus, dan de aubergine dan de mozzarella en dan opnieuw de saus enz.
- Strooi er op het laatst de Parmezaanse kaas over
- Bak de melanzane a la parmigiano af in de oven
- Serveer met stokbrood en een salade
Lekker met een rode wijn zoals een chianti of valpolicella
Eet smakelijk!