Monogaskische uitjes
Monogaskische uitjes ofwel sjiek gezegd oignons Monogasques, een vergeten saus. Apart van smaak maar lekker. Past goed bij mooie patés maar ook bij beenham of casselerrib, maar het is ook een leuke toevoeging op je borrelplank. Een beetje een ouderwets recept maar passend in het nu.

Ingrediënten
300 g uitgelekte mini zilveruitjes zoetzuur
200 g rozijnen wit en blauw (van elk 100 g)
(De verhouding zilveruitjes en rozijnen is 3 op 2)
3-4 eetlepels tomatenketchup of 1 klein blikje tomatenpuree
4 -6 kruidnagels afhankelijk van je smaak
2 laurierblaadjes
100 ml witte wijn of witte wijn en azijn 1 op 1, of wat meer, als het nodig is
50 g bruine basterd suiker
1 of 2 schone potjes
Bereidingswijze
De zilveruitjes uit laten lekken
Alle ingrediënten bij elkaar doen
Aan de kook brengen en 20 minuten zacht laten koken
De saus is nu iets gebonden en lijkt op een chutney maar, de zilveruitjes en rozijnen zijn nog wel heel!
Je kunt de Monogaskische uitjes weken in de koelkast bewaren!
Smakelijk eten!
16 maart 2025
