Muismeloentjes
Deze zomer had ik, bij wijze van probeersel, muismeloentjes geplant in de tuin.
En zowaar zie hier het resultaat. Het zijn kleine meloentjes die meer naar komkommer smaken dan naar meloen.
Je kunt ze ook rauw eten maar ik heb ervoor gekozen om ze in te maken in het zuur.
Leuk bij een borrelplankje. Het Muismeloentje komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika. Het Muismeloentje wordt ook wel Mexicaanse mini komkommer, Melothria Scabra, Mexicaanse mini meloen en Cucamelon genoemd.

Ingrediënten
200 g muismeloentjes
200 ml azijn
2 theelepeltje suiker
2 theelepeltje zout
Dilletakjes
1 spaans pepertje
enkele mosterdzaadjes
enkele peperkorrels
eventueel wat mierikswortel
3 kleine potjes
Werkwijze
- De azijn met het zout en de suiker verhitten en op laten lossen
- De meloentjes wassen
- De potjes wassen
- De kruiden onder in de pot doen
- De meloentjes erbovenop
- Overgieten met wat afgekoelde azijn
- 1 week bewaren en dan eten
Lekker bij kaas of bij een borrelplank of als salade!
20 september 2024