Welkom op mijn website waar ik mijn twee passies wijn en eten met je deel. In het dagelijks leven werk ik als diëtist.  Naast mijn werk ben ik eigenlijk al van jongs af aan geïnteresseerd geweest in wijn. Zo’n 15 jaar geleden begon ik met losse wijncursussen bij lokale slijterijen en online platforms. Van het een kwam het ander… Al snel wilde ik méér weten en ben ik begonnen aan de officiële SDEN-opleidingen (1, 2 en 3). In 2022 behaalde ik mijn examen, maar mijn behoefte aan kennis over wijn was nog niet verzadigd.

In oktober 2023 studeerde ik af als registervinoloog bij de SVH. Een mijlpaal die voor mij voelt als het begin van iets moois.

Registervinoloog en dan?

Tijdens mijn opleiding merkte ik dat veel informatie over wijn ingewikkeld en soms onnodig elitair is. Daarom besloot ik mijn kennis op een toegankelijke, begrijpelijke én eerlijke manier te delen. Dit doe ik op drie manieren;


Drie generaties recepten

Mijn hart klopt niet alleen voor wijn, maar ook voor lekker eten. De liefde voor koken kreeg ik van huis uit mee. Koken en proeven, het zit diep in ons DNA geworteld. We zijn opgegroeid met de geur van stoofpotten en versgebakken taart. Mijn oma kookte met liefde, en mijn moeder gaf er zelfs les in en mijn vader, hoewel meer selectief, raakte ook ‘besmet’ met het kookvirus voor zijn favoriete gerechten. Zo ging de liefde voor eten vanzelf over naar mij en ik heb het weer doorgegeven binnen mijn gezin. En natuurlijk hoort bij al dat koken en proeven ook een goed glas wijn.

Nu mijn moeder er niet meer is, koester ik haar kookboeken: vol ezelsoortjes, handschriftjes op kassabonnetjes en knipsels. Deze recepten – een mix van traditie, overlevering en nieuwe ontdekkingen – zijn meer dan alleen instructies; het zijn herinneringen. Want de beste gerechten? Die maak je samen, proef je samen en deel je door de generaties heen.

oude kookboeken en aantekeningen

Welkom in onze keuken

Sinds het overlijden van mijn moeder ben ik bezig met het vastleggen van deze familierecepten. Dit zijn tijdloze klassiekers die al generaties lang van hand tot hand (en van mond tot mond!) gaan. Allemaal homemade, met liefde bereid en uiteraard uitgebreid getest.

Veel plezier met lezen en uitproberen