Pasta al pomodoro
Pasta al pomodoro met geroosterde tomaatjes is een eenvoudig lunch/hoofdgerecht met een basissaus van tomaat aangevuld met geroosterde zoete tomaatjes. Deze kan je voor elke pasta gebruiken. In dit recept gebruik ik spaghetti, erg lekker. Je maakt de saus voor 8-10 personen, gebruik de hoeveelheid die je nodig hebt en vries de rest in voor later.
Tip: Bij pasta is het belangrijk om enkele eetlepels kookvocht toe te voegen voor het opdienen en de pasta flink om te schudden. Door het zetmeel in het kookvocht wordt de pasta romiger.

Ingrediënten
Pastasaus
Uitje en knoflook, gesnipperd
Rood pepertje fijngesneden, chilivlokken of een Spaans pepertje
Een paar blaadjes munt
Oregano, vers of gedroogd
Verse basilicum
1 pak tomaten passata (zelf passata maken? Kook gewassen tomaten met alleen het aanhangend water en dan pureren, dat is nog aromatischer!)
Zout en peper
Een eetlepel suiker
Parmezaanse kaas
Spaghetti (of andere pasta)
Wat kookvocht
1 of 2 bakjes mini tomaatjes
Ovenschaal
Flinke scheut olijfolie
Oregano
Bereiding
• Fruit een uitje en knoflook aan in olijfolie
• Voeg hieraan toe:
Een fijngesneden rood pepertje, chilivlokken of een Spaans pepertje
Fijngesneden munt, basilicum en oregano,1 pak tomaten passata
Zout en peper en 1 eetlepel suiker
• Breng dit aan de kook en laat een uurtje zacht pruttelen
• Kook de benodigde hoeveelheid spaghetti vlak voor het opdienen
Geroosterde minitomaatjes
• Verwarm de oven voor op 200 graden
• Snij de tomaatjes doormidden
• Meng de tomaatjes met olijfolie en oregano in een ovenschaal
• Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven
Opdienen:
Meng de saus met de pasta
Voeg één of twee eetlepels kookvocht toe
Schud de spaghetti om in de pan
Schep de pasta op een bord, leg er basilicum en een aantal geroosterde tomaatjes op
Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas
Heerlijk als lunch met een glaasje pinot grigio
Smakelijk eten!