Scones


Op een heerlijke luie zondagmiddag of op elke andere dag, scones zijn altijd lekker. Ze zijn snel gemaakt en fijn om in huis te hebben.
Daarom ga ik jullie trakteren op scones met clotted cream en frambozenjam. Ook lemoncurd is overheerlijk bij de scones of allebei! Mmm heerlijk, om je vingers bij af te likken, wat overigens waarschijnlijk ook echt nodig is. En vergeet het puntje van je neus niet !

Ik raad je aan om ze dezelfde dag te eten, als je ze bakt, anders drogen ze uit. Lukt dat niet, dan kun je ze in de vriezer bewaren.


Ingrediënten


250 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
50g boter
2 eetlepels basterdsuiker
1 ei losgeklopt, de helft voor het deeg en de rest voor bestrijken
100 ml melk, mag ook karnemelk zijn
Zout
Clotted cream ( dit is een ingedikte roomsoort, die niet overal te krijgen is)
Dat kun je vervangen door geklopte slagroom gemengd met roomkaas (mascarpone of monchou)
ongeveer half -half, een beetje op je gevoel of op het heilige oog.
frambozenjam of andere jam of lemoncurd

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het meel met de bakpoeder en de suiker
  • Voeg de boter toe en snij in kleine stukjes en wrijf tot een kruimelig deeg
  • Voeg de melk in gedeeltes toe, let op dat het niet te nat wordt, misschien is niet alle melk nodig
  • Voeg de helft van het ei toe meng tot een deegbal.
  • Het deeg moet soepel zijn en niet plakkerig , voeg anders nog wat bloem toe
  • Het deeg uitrollen tot minstens 2 cm dik
  • Druk met een rondje scones uit, ik gebruik vaak een klein glas.
  • Op de bakplaat leggen en bestrijken met de rest van het losgeklopt ei.
  • Bakken in de voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10 minuten
  • Opdienen met jam en clotted cream of slagroom gemengd met mascarpone of monchou

Wat drinken we erbij?
Een lekker zoet bubbeltje.
Bijvoorbeeld een Clairette de Die of een Moscato d’ Asti, beide met relatief laag alcoholgehalte. Mooi meegenomen
En het zoetje komt zo lekker bij de scones !
Echt heerlijk… een aanrader

13 juli 2024