Pittige Kokossoep
Deze pittige kokossoep is gemaakt van kippenbouillon (of groentebouillon als je vegetariër bent) met kokos en garnalen. Pittig betekent dat er capsaicine in zit. Capsaïcine is de stof die hete pepers hun pittige smaak en een branderig gevoel geeft in de mond. De ene persoon kan er beter tegen dan de ander. Veel mensen drinken dan water om te blussen, maar dat werkt niet! Nee, blussen kun je het best met iets zoets doen. Het zoete verzacht de smaakpapillen; Om die reden is een licht zoete wijn hier ook zo heerlijk bij.

Ingrediënten
1 theelepel indiase curry (patak)
500 ml kippenbouillon of groentebouillon
½ blikje kokosmelk
1 citroen schoongeboend
8 grote garnalen
Voor de vegetarische versie paddestoelen (100 g )
Chilivlokken halve theelepel
2 eetlepels olie (slaolie of zonnebloem)
1 el korianderblaadjes optioneel
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olie
- Fruit hierin de currypaste
- Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook
- Voeg de citroenrasp toe
- Laat nog even zacht koken
- Ondertussen bestrijk de gambas met olie en zout en chilivlokken
- Bak ze in enkele minuten totdat ze roze zijn
- Vegetarisch: bak de paddenstoelen kort in een koekenpan
- Schenk de soep in glaasjes
- Hang de garnaal over de rand
- Vegetarisch hang de paddenstoel over de rand
- Voeg voor de liefhebbers koriander toe
Wijntip: Bijvoorbeeld een gewurztraminer uit de Elzas
30 juli 2025