Tulband


Dit recept voor tulband is afkomstig van een collega die het weer heeft van haar oudtante. Ik gebruik het al jaren rondom de kerstdagen. Het lukt altijd. De cake is 3-4 dagen te bewaren, om te voorkomen dat de tulband uitdroogt deze bewaren in een afgesloten doos met een snee brood. Wanneer het brood uitgedroogd is weer een nieuwe erbij leggen.

Ingrediënten

tulbandvorm
200 gr vloeibare boter
250 g suiker
4 eieren
500 gram zelfrijzend bakmeel
9-10 eetlepels water
200 gr Franse vruchtjes (bigarreaux)
200 g rozijnen
citroenrasp

Voorbereiden

  • Franse vruchtjes klein snijden
  • De rozijnen 15 min wellen in warm water
  • De vorm invetten met boter
  • Alles klaarzetten
  • De oven voorverwarmen op 160 graden
    Bereiden
  • De suiker met de boter en citroenrasp wit romig kloppen
  • Vervolgens een voor een de eieren er zachtjes doorheen kloppen
  • De gezeefde boem in gedeeltes erdoorheen scheppen of heel langzaam kloppen
  • Het water erdoorheen scheppen
  • De Franse vruchtjes en de rozijnen erdoorheen scheppen
  • Overdoen in de tulband vorm
  • Bovenop gladstrijken en net onder het midden van de oven schuiven zodat de bovenkant net boven het midden uitkomt
  • 60 minuten in de oven
  • De oven niet openmaken tussentijds want dan zakt hij in
  • Na een uur controleren of de tulband gaar is door er een saté-pen in te steken, wanneer deze er schoon uitkomt dan is deze gaar
  • Afgekoeld bestrooien met poedersuiker alsof het sneeuw is
Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *