Pittige chocolademousse
Chocolademousse is altijd lekker, zacht en romig. De eerste keer dat ik dit maakte heette het hemelse modder, en kwam het recept uit de Tina. Ik was toen ongeveer 8 of 9. Voor degenen die dat niet weten, de Tina is voor het eerst uitgegeven is 1967 en was een weekblad met strips voor meiden van 8-12 jaar. Deze pittige chocolademousse is een variatie op de oorspronkelijke.
Deze mousse heeft een extra dimensie doordat er komijn en chilipeper in verwerkt wordt. Je proeft dit niet maar je ervaart wel een pepertje in je keel… heel apart.

Ingrediënten
150 g pure chocolade
200 ml slagroom
25 g poedersuiker
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
2 eieren
Bereidingswijze
- Breek de chocolade in stukjes
- Smelt de chocolade in een ruime hittebestendige kom boven een pan met heet water (au-bain-marie). Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken.
- Voeg de poedersuiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf en glanzend.
- Klop de slagroom stijf
- Roer de eidooiers met het chilipoeder en de komijn los
- roer deze door de gesmolten chocolade (van het vuur af)
- Spatel de slagroom en als laatste de eiwitten hier luchtig doorheen
- Schep de chocolademousse in 4 glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast om stevig te worden.
- Bestrooi de mousse voor het serveren met chili en komijn
Wat drink je erbij: Pedro Ximenez
25 oktober 2025
