rode wijnsaus
Deze rode wijn saus is eenvoudig om te maken, vol van smaak en ideaal om vooruit te bereiden. Maak in één keer een grotere hoeveelheid en bewaar ’m in de koelkast, zodat je altijd een rijke, huisgemaakte saus bij de hand hebt. Even opwarmen en je tilt een gerecht meteen naar een hoger niveau. Heerlijk bij gebakken paddenstoelen, een mooie biefstuk, rosbief of malse varkenshaas – maar ook verrassend lekker bij andere hartige gerechten. Een kleine moeite, met groot resultaat.
foto volgt
Ingredienten
1 sjalotje
1 eetlepel roomboter
stukje winterwortel ongeveer 50 g
1 laurierblaadje
1 takje tijm
2 theelepels bruine basterdsuiker
125 ml paddenstoelen bouillon
125 ml rode wijn
1 scheutje sojasaus
Enkele druppeltjes Tabasco
Enkele druppeltjes worchestershire sauce
Bereidingswijze
- Sjalotje en de winterwortel fijnsnijden
- Boter verhitten
- Sjalotje en wortel kort fruiten
- Laurier en tijm toevoegen
- Peper en zout toevoegen
- Bruine suiker toevoegen
- Eetlepel bloem toevoegen
- Goed roeren
- Verdunnen met paddestoelenbouillon (blokje)
- Steeds goed blijvenroeren
- Verder verdunnen met rode wijn
- Even laten koken
- Zeven
- Enkele druppeltjes tabasco toevoegen
Minimaal 1 week houdbaar in de koelkast
Smakelijk eten
