Wentelteefjes van oud stokbrood
Wentelteefjes van oud stokbrood een ideale oplossing voor oud stokbrood. Je kent het vast wel, feestje gehad en te veel stokbrood gekocht. Het gebeurt mij eigenlijk altijd. Oud stokbrood is niet lekker knapperig meer en vaak taai.
Je kunt het de volgende dag natuurlijk even oppiepen in de oven; klein beetje natmaken en in de oven verwarmen. Maar wat veel lekkerder is, is om er wentelteefjes van te maken! Op z’n Frans heten ze pain perdu.
Deze zijn overheerlijk, knapperig van buiten en zacht en romig van binnen.

Ingrediënten
1/2 oud stokbrood (of meer)
200 ml melk (of meer)
50 ml room of slagroom
1 eetlepel kaneel
50-75 g suiker
Klein snufje zout
Eventueel vanille extract
2 eieren
Bereidingswijze
• De melk met de room, het ei, de helft van de kaneel, 1 eetlepelsuiker, het zout en vanille extract door elkaar kloppen.
• Het brood in 3 cm dikke plakjes snijden
• In een diepe schaal leggen
• Het melk mengsel eroverheen gieten
• Na enkele minuten het brood omdraaien
• Enkele uren wegzetten en liefst een hele nacht! De melk is dan helemaal ingetrokken
• De volgende ochtend de rest van de suiker met de kaneel op een bord mengen en klaarzetten
• Het brood, stuk voor stuk, uit de schaal halen en uit lekken
• Zachtjes bakken in koekenpan met boter
• Omdraaien (met een tang is handig), en de andere kant bruin bakken
• Als ze bruin zijn uit de pan halen en door het suikermengsel rollen
• De wentelteefjes van oud stokbrood op een schaal leggen
Smakelijk eten
26 maart 2025