Pasta met salie


Pasta met salie uit eigen tuin.
Salie uit mijn eigen tuin deze blijft de hele winter groen, dus je kunt deze de hele winter doorgebruiken. Maar, in het voorjaar begint hij weer uit te lopen. Verse jonge blaadjes. Lekker om weer eens te gebruiken.
Een eenvoudig en snel gerecht met heel weinig ingrediënten. Zeer geschikt als lunchgerecht.

Pasta met salie kun je het best combineren met een zachte witte wijn met niet al te veel zuren, bijvoorbeeld een witte trebbiano uit Veneto in Italie bijvoorbeeld Libiam van la rifra

Ingrediënten voor 4 personen
Pasta naar keuze, Ik heb gevulde pasta gebruikt.
Een handje vol met salieblad
75-100 g Parmezaanse kaas
75 g roomboter
Citroenrasp van een biologische citroen
Peper en zout

Bereiding
• Kook water en kook daarin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing
ondertussen
• Smelt de boter in de koekenpan
• Zachtjes bakken niet hard laten bruinen
• De gekneusde salieblaadje fijnsnijden en toevoegen
• Peper en zout toevoegen
• Twee eetlepels pastawater toevoegen en roeren. (Hierdoor wordt door het zetmeel in het kookwater de saus wat gebonden)
• Er ontstaat een saus
• Voeg de gekookte pasta toe
• En als laatste ongeveer 80 g van de Parmezaanse kaas
• Fornuis iets harder zetten
• Schud de pan heen en weer
• Verdeel de pasta nu over 4 borden
• Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover
• En rasp wat citroenschil over elk bord

That”s it

buon appetito

16 april 2025